Рибата, ядките и куркумата стимулират засилването на мозъчната функция. Мозъчните клетки

...
Рибата, ядките и куркумата стимулират засилването на мозъчната функция. Мозъчните клетки
Коментари Харесай

Риба, ядки и куркума стимулират работата на мозъка

Рибата, ядките и куркумата подтикват усилването на мозъчната функционалност. Мозъчните кафези – невроните, се нуждаят от избрани хранителни субстанции, а при упражняващите мисловен труд потребността от тези субстанции се усилва доста.

" Следователно уравновесената диета е ключът към здравословната работа на мозъка. За това човек би трябвало да употребява полиненаситени мазнини, които се съдържат в тлъстите морски риби, ядките и растителните масла ", оповестява диетологът Маргарита Макуха, представена от БГНЕС.

Тези субстанции са в положение да контролират метаболизма на холестерола и имат висока хранителна стойност за организма като цяло и за мозъка в частност “, изясни Макуха.

Според нея субстанции като магнезий, цинк и селен усъвършенстват паметта, настроението, концентрацията и работата на мозъка - те се срещат в по-големи количества в шоколада и бананите.

" Витамините от група В оказват помощ за попречване на стресови реакции и меланхолия, вземат участие в биохимични процеси и могат да влязат в организма с боровинките и куркумата.

Витамин D е значим за скоростта на реакциите и качеството на паметта - той се среща в млякото и морските блага “, добави специалистът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР